Radostan >Blog >WARSZTAT: NIEPIECZENIA W STAREJ KUCHNI
raodstan, bez glutenu, wegańskie, warsztat kulinarny, bez cukru, raw, zdrowe słodkości, zdrowe słodycze

WARSZTAT: NIEPIECZENIA W STAREJ KUCHNI

Zapraszam Cię na twórczy warsztat niepieczenia, na którym bez piekarnika zrobimy 2 doskonałe tarty wegańskie i bezglutenowe oraz przyrządzimy 2 rodzaje odżywczych i przepysznych pralinek!👩‍🍳🍰

Od niedawna moja przestrzeń warsztatowa otwarta jest online. Jednak wiem, że spotkanie na żywo jest zawsze o niebo lepsze! 🥰 Dlatego też poznajmy się i poczarujmy w kuchni wspólnie! Warsztat NIEpieczenia w Starej Kuchni Domu Sokolik to doskonała do tego okazja💚!

DLACZEGO NIEPIECZENIE?

Bo niepieczenie oznacza większą ilość walorów odżywczych, szybkość wykonania, możliwość reakcji na każdym etapie tworzenia, ekonomię i ekologię (nie zużywamy tyle prądu 😉 )

I TO JEST W OGÓLE DOBRE? 😏

Gdyby ktoś jeszcze nie słyszał, że tarty wegańskie i bezglutenowe mogą być prawdziwym kulinarnym przeżyciem to spieszę poinformować, że mogą🥳!

Kiedy wiele lat temu zaczynałam przyrządzać wegańskie ciasta kierowały mną tylko i wyłącznie: skład i smak. Chciałam stworzyć zdrowszą alternatywę słodyczy by móc robić sobie drobne przyjemności. W sklepach były tylko rafinowane słodycze, a i tak rzadko dostępne ciasta wegańskie nie grzeszyły smakiem.. Zamierzenie było takie: ma być wegańsko, bez glutenu, bez rafinowanego cukru, bez pieczenia i do tego jeszcze smakować porównywalnie do słodyczy dostępnych w sklepach. Troszkę wysoka poprzeczka..? Owszem, ale okazała się całkiem osiągalna i wcale nie tak skomplikowana.

CZEGO SIĘ NAUCZĘ?

🙌 jak tworzyć pyszne połączenia smaków w ich zdrowszej, bardziej odżywczej wersji
🙌 czym zastępować popularne słodkie surowce
🙌 jak sprawić by masa odpowiednio się ścięła i pięknie prezentowała
🙌 gdzie szukać zamienników najlepszej jakości, a przy tym nie za miliony monet
🙌 i na koniec – nauczysz się cieszyć jedzeniem słodkości, zamiast ciągle mieć wyrzuty sumienia

GDZIE MAM DOJECHAĆ?

W urokliwe miejsce „na końcu świata”, (a znajduje się ono nie tak daleko Jeleniej Góry…😉) – w Domu Sokolik i jego stylowej, starej kuchni.


Inwestycja: 250PLN
W cenie warsztat, miniwykład wprowadzający, surowce, rozgrzewające napary i odwary, a to co zostanie – na wynos 🙂

Potwierdzeniem rezerwacji miejsca jest wpłata całej kwoty na konto. 63 1140 2004 0000 3402 8229 6581 RADOSTAN ANNA RADA

MIEJSCE: Dom Sokolik, Trzcińsko 21, Janowice Wielkie

KIEDY: 19.02.2023
Pytania i rezerwacje:
Anna Rada 
535 363 988 lub kontakt@radostan.pl

Więcej o mnie tu.

Aktualności