Kulinaria
Jedzenie to bardzo ważny element mojego życia. Od wielu lat odkrywam tajniki utrzymania harmonii w tym, czym karmię siebie i innych. Moje ścieżki poszukiwań jedynego, właściwego i odżywczego jedzenia dotarły kilka lat temu do miejsca, z którego już wiem, że… takie nie istnieje. Każdy z nas ma inne potrzeby i prowadzi inny styl życia. Dlatego też, służę pomocą w każdym rodzaju kuchni, która wyklucza mięso. I wcale nie jest tego mało…
Moje przekonania dotyczące odżywczego jedzenia ewoluowały na przestrzeni kilku ostatnich lat. Prawdę powiedziawszy, miała na to wpływ potrzeba usunięcia z diety glutenu i nabiału. I co ciekawe, pozwoliła ona na wiele twórczych eksperymentów, które zakończyły się ostatecznie sukcesem. Wiele osób nastawionych do weganizmu niezbyt pozytywnie zachwalało moją kuchnię, bez uprzedzenia o jej składzie. Mogło się to wydarzyć tylko dlatego, że przykładam ogromną uwagę do smaku, a nie tylko zdrowia. Po wielu latach praktyki mam już swoje wypracowane sposoby.
Jeśli zbilansowana wege kuchnia jest Ci bliska lub planujesz event, na którym chciałabyś/chciałbyś serwować tego typu jedzenie zapraszam Cię do współpracy.
Witaj w Radostanie, tu Anna Rada!
- Mam spore doświadczenie w karmieniu grup 20-40 osobowych. Przez 5 lat prowadziłam kuchnię w BioRezydencji i w Cafe Wolna. Wykarmiłam tam kilka tysięcy wymagających joginów, nauczycieli, tancerzy, tantryków oraz gości z całego świata (o bardzo zróżnicowanych preferencjach).
- Ustalanie menu w oparciu o konkretne wskazania dietetyczne jest dla mnie dużą przyjemnością
- Gotuję tylko bezmięsnie! Specjalizuję się w kuchni naturalnie bezglutenowej, wegańskiej, surowej, mieszanej: wegańskiej z wegetariańską. Preferuję styl fusion, w którym łączę smaki polskie z azjatyckimi lub śródziemnomorskimi, a w sezonie używam też dużo dzikich roślin jadalnych.
- Uwielbiam eksperymenty i dobrze czuję się w gotowaniu intuicyjnym, twórczym i spontanicznym, co oznacza, że potrafię zrobić przysłowiowe coś z niczego!
Jeśli tak jak ja lubisz dobrą organizację pracy, jesteś otwarta/y na nowe smaki i szukasz nietuzinkowego, odżywczego jedzenia na swój event to zapraszam Cię do kontaktu. Każdy przypadek rozpatruję indywidualnie.
Skontaktuj się ze mną mailowo: kontakt@radostan.pl lub telefonicznie +48 535 363 988 i niech nam się dobrze wiedzie!
W kulinarnej gałęzi RADOSTANU znajdziesz:
- KURSY ONLINE (tu), żebyś mógł nauczyć się i posmakować tart, o których pisał nawet KUKUBUK!
- Zimowy eBook odżywczy (tu), na wypadek gdyby nastąpiła nagła potrzeba rozgrzania się w czasie zimy i zrobienia tego w prostym, zdrowym, acz wykwintnym stylu.
- Możliwość zamówienia wegańskiej tarty gourmet, tortu wegańskiego, wege jedzenia na specjalne okazje. (zamówienia przyjmuję mailowo kontakt@radostan.pl lub telefonicznie +48 535 363 988, w pilnych sprawach proszę dzwonić). Czasami skrzynki mailowe płatają różne figle, więc jeśli nie odpiszę w ciągu 24-48h to proszę skontaktować się ze mną telefonicznie.
- ciekawostki dotyczące odżywiania (tu), dzięki którym poznasz metody utrzymania ciała w zdrowiu.
- Również ciekawostki dotyczące bliskich mojemu sercu – dzikich roślin jadalnych.
Opinie
Masaż bańką ogniową był przyjemnie intensywny. Gdy bańka naciąga skórę i wchodzi w głąb tkanek i tak jest przesuwana w różne miejsca na plecach to jest bardzo dobre uczucie. To, co mnie zachwyciło to efekt. Masowane były plecy, a dostałam rozluźnienie dolnego brzucha, mięśni w głębi jamy brzucha, miednicy czyli tych miejsc, które miewam najbardziej napięte i naprawdę trudno je zrelaksować. A tu proszę, pół godziny i zrobione. Doceniam uważność Ani w trakcie pracy, jej obecność, można jej zaufać i się oddać w pełni. Ma tez w sobie prawdziwą ciekawość tego, co się dzieje u Ciebie w trakcie masażu, co się dzieje z ciałem, reaguje, dopasowuje, jak potrzebujesz to opowiada. Bardzo polecam, to czysta przyjemność.
Kasia Kwiatkowska
Spotkanie na swojej drodze kogoś tak wyjątkowego jak Ania ubogaca życie. Chodzi nie tylko o niesamowitą wiedzę na temat ziół, natury, zdrowia, pożywienia, ciała etc. ale również o piękną, prawdziwą relację człowieka z człowiekiem. Za każdym razem gdy Ania hojnie dzieliła się ze mną swoją wiedzą i doświadczeniem czułam się głęboko obdarowana w taki sposób, który był w zgodzie z gotowością mojego przyjmowania. Towarzyszyły temu spotkaniu równowaga, harmonia i spokój wyczucie. Przy Ani miałam wrażenie, że ktoś delikatnie i powoli uchylił okiennice i wpuścił światło do ciemnej izby. Po każdym naszym spotkaniu czułam się „doświetlona”. Ta relacja to połączenie i wymiana dobra na wielu subtelnych poziomach. To moje pierwsze publiczne, tak głębokie, z poziomu serca, polecenie kogokolwiek. Robię to dlatego bo prawdą i dobrem pragnę się dzielić! Dziękuję Aniu!
Magdalena Wilk-Kruszewska (Fundacja „SPÓJRZ W OCZY”)
Wizyta w kuchni Biorezydencji – bezcenna. Ania jest czarodziejką i część tajemnej wiedzy przekazuje podczas swoich warsztatów. Byłyśmy już dwa razy. Najpierw robiłyśmy słodkości, a później pasty wegańskie. Było pysznie, pięknie i zdrowo. I ten cudowny moment, kiedy delektujesz się przygotowanymi smakołykami przy kawce w pięknym otoczeniu…niezapomniany. Polecamy warsztaty także dla całych grup przyjaciół- my tak byłyśmy.
Agnieszka i Henia z ekipą
Pierwszy raz Ania karmiła nas na warsztacie jesienią. Zapamiętałam różnorodność prostych zdrowych roślinnych potraw. I doskonałe raw vegan ciasta. Jej błyszczące oczy, rozpaloną twarz i rozwiane włosy gdy pełna pasji wnosiła gary do kuchni i tłumaczyła co w nich paruje. Jak ty to robisz pytaliśmy? Łączy składniki, przyprawia, wykańcza jak artystka i trudno uwierzyć, że elementami tej kreacji są rośliny. Kolejny warsztat mieliśmy wiosną gdy pędy, kwiaty, liście są świeże i i Ania pokazała nam czym jest dzika kuchnia. Więc czym jest? Spacerem, znajdywaniem, czułością, miłością, oddaniem, radością, połączeniem. Jadłospis, który stworzyła już sam w sobie był dziełem sztuki. Więc tak, Ania również kreuje ze słów. Tak jak jej pisanie i jej potrawy są proste, a niezwykłe, pyszne, żywe i piękne i prawdziwe. Znalazła z roślinami wspólny język, jakąś nić porozumienia. Czuć, że się kochają wzajemnie, a z takiej relacji powstawać mogą tylko pełne miłości karmy, szamki, jedzonka, dania czy jak kto lubi nazywać to czym nas odżywiają. I do tego jak wspaniale się z nią rozmawia.
Kasia Kwiatkowska
Dwa razy byłam na masażu bańką u Ani Radej. Pierwszy raz po tygodniu fizycznie ciężkiej pracy, kiedy już naprawdę wszystko mnie bolało, a drugi raz bo ten pierwszy był doskonały! I będę trzeci i następny i następny! Życie dostarcza powodów do masaży. Do bańki, razem ze skórą zasysają się te wszystkie uczepione naszych pleców bóle i napięcia i naprawdę ma się wrażenie, że odsysają się od nas umiejętnie zbierane przez masażystkę. Pani Ania jest delikatna i choć nie wypada komentować wyglądu nieziemsko piękna! W pokoju jest piękny zapach i relaksacyjna muzyka, która pomaga się rozluźnić i odpłynąć od codzienności. Po masażu potrzeba snu.
Maryla Bethart
Zawsze myślałam, że nie lubię za bardzo ciast. Generalnie, słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć…. Nooo właśnie! Tak myślałam, do momentu aż nie skosztowałam ciast z „cukierenki” Ani. Tego smaku nie da się przyrównać do niczego innego. To jest prawdziwa uczta dla podniebienia! Tak więc teraz uwielbiam słodycze, ale tylko te od Ani!